O mnie

Nazywam się Magdalena Sienkiewicz. Jestem absolwentką Uniwersytetu Medycznego w Białymstoku, gdzie uzyskałam tytuł magistra dietetyki. Ponadto, wciąż poszerzam swoją wiedzę na konferencjach i szkoleniach.

Współpracuję z osobami mającymi problem z utrzymaniem prawidłowej masy ciala, jak również cierpiającymi na choroby dietozależne. Głównym obszarem moich zainteresowań jest żywienie w insulinooporności, cukrzycy chorobach tarczycy, alergiach pokarmowych, zespole jelita drażliwego a także chorobach sercowo-naczyniowych. 

Uważam, że „dieta to nie kara” – stąd bez wskazań medycznych nie ma potrzeby eliminowania produktów z codziennego jadłospisu, a raczej wzbogacania go w nowe smaki.

Dieta, a raczej sposób żywienia nie powinien również stanowić wyzwania – nie musimy stać godzinami w kuchni czy szukać produktów w wielu sklepach, by stworzyć odżywcze i smaczne posiłki. I co najważniejsze, dieta to nie „moda” czy dany przedział czasowy – to przede wszystkim nasz codzienny sposób żywienia i powolna, stopniowa zmiana nawyków w trosce o nasze zdrowie.

 

 

Moją misją jest edukacja, obalanie wszechobecnych dietetycznych mitów oraz tworzenie planów żywieniowych w oparciu o stan zdrowia, styl życia i preferencje danej osoby. Na mojej stronie znajdziesz warianty współpracy indywidualnej, a także gotowe, zbilansowane jadłospisy składające się z sezonowych produktów, o łatwej dostępności.